KAHRAMANMARAŞ / GÖKSUN - Göksun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Kas

Okul müdürü Mesude KÖŞKER başkanlığında okulumuzda yaşanan ve yaşanması muhtemel sorunlar tüm öğretmenlerimizin katılımıyla değerlendirildi.Tüm öğretmenlerimizin katkılarıyla,güzel bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.Özellikle öğrencilerimizin devamsızlık sorunları ve başarı durumları ders ve sınıf rehber öğretmenleriyle değerlendirilip ,çözüm önerileri sunuldu.

Ekm

Sınıf rehber öğretmenlerimiz Öğretmenler kurulunda belirlenen sosyal kulüplere öğrencilerin ilgi ve istekleri doğrultusunda öğrenci seçimlerini yaptılar.

Ekm

Öğrenmeyi kolaylaştırmak ve ilgi çekici öğretme yöntemi olarak görsel materyaller kullanılmasını önemsiyor,bu sebeple okul koridorlarımızı derslere uygun materyallerle donatıyoruz.

Ekm

Meslek dersleri öğretmenlerimiz öğretmenler kurulu toplantımızda alınan karar gereği ayrıca mesleki sorumluluk bilinciyle öğrencilerimizin yetenek  ilgi ve istekleri doğrultusunda mesleki çalışmalara yönlendirilmeleri ve onlara rehberlik edilmesi hususunda meslek dersleri öğretmenlerimiz sınıf,mescid,toplantı salonu ve cami gibi mekanları kullanılarak gerekli rehberlik ve mesleki alanda yetiştirme çalışmaları yapmaktadırlar.

Ekm

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanlığı koordinesinde yürütülmekte olan ve 11-22 Ekim tarihleri arasında KAFUM Fuar alanı´nda Kahramanmaraş Uluslararası 5. Kitap ve Kültür Fuarına öğrencilerimizle birlikte katılım sağladık.Kitap dünyasıyla iç içe olma ,kitap  sevgisi ve kitap okuma alışkanlığı kazandırmaya büyük etkisi olan bu tür etkinliklere katılım sağlamayı önemsiyor,bu fısatı veren tüm yetkililere teşekkür ediyoruz.

Ekm

Birlik,beraberlik,kardeşlik,paylaşma,dayanışma ve bereketin simgesi Aşure Günü programımızı öğrencilerimiz,öğretmenlerimiz ve değerli misafirlerimizle birlikte gerçekleştirdik. Katlımlarından dolayı ilçe belediye başkanımıza ,ilçe emniyet müdürümüze,ilçe milli eğitim müdürümüze ve değerli okul müdürlerimize teşekkür ediyoruz.Ayrıca okulumuza her zaman desteğini esirgemeyen okul aile birliği başkanımız İsmail ÇİFTÇİ beye katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

Haz

Okul tanıtımımızı yapmak üzere ilçemizdeki ortaokullarımızı randevü alarak, aralıklarla ziyarette bulunduk.Gittiğimiz her okula okulumuzu tanıtan afişimizi astık ayrıca okulumuzu en iyi şekilde anlatan ilgi çekici tanıtım filmimizi öğrencilere izlettik.Bu ziyaretlerimizde okulumuz ve imkanlarımızı anlatmak ve öğrencilerin okulumuz hakkında akıllarına takılan sorulara cevap vermek imkanı bulmuş olmaktan dolayı  büyük memnuniyet duyduk.Ziyaret ettiğimiz okullarımızdaki öğrencilerinde bu ziyaretlerden memnun olduklarını gözlemledik.Ayrıca zaman ayırıp bizleri okullarında gönüllülükle ağırlayan idareci ve öğretmenlerimizede özellikle teşekkür ettik.

Haz

Okul müdürümüz Mesude Köşker idarecilerimiz ve tüm öğretmenler toplantıya katıldılar.Başarılı bir eğitim yılı geçirildiği ifade edildi ve özellikle öğrencilerimizde okul kültürü oluşturmada öğretmen ve okul yönetiminin yoğun gayret gösterdiği vurgulandı.Öğrencilerimizin  elbecerilerini geliştirmeye ve sosyalleşmelerine katkı sunacak ve kabiliyetlerini ortaya çıkaracak sosyal ve kültürel faaliyetlerin yoğun olarak   yaşandığı bir yıl olduğu vurgulanmıştır.Özellikle son sınıf öğrencilerimize yönelik hazırlanan çalışma ve destekleme proğramları ,öğrencilerimizin başarılarını arttırmada önemli katkı sunmuştur.Vizyon belgesi çerçevesinde okulumuzda önemli çalışma ve faaliyetlerin yapıldığı ve önümüzdeki yıl bunun artarak devam edeceği ifade edildi.

May

Liseler arası voleybol müsabakasında birinci olan okulumuz kupayı 19 mayıs töreninde aldı.

May

Öğrencilerimize Kuran  derslerimizde ve zaman zaman meal okuma etkinliği olarak sınıflarımızda mescid ve kütüphanemizde kuran meali okuma etkinliği yapılmaktadır.

May

Okulumuz voleybol ve masa tenisi takımlarımız ilde ortaya koydukları başarıdan dolayı öğrencilerimizde masa tenisi ve voleybola karşı aşırı bir ilgi oluştu.Buda uygun vakitlerde öğrencilerimiz bu sporlarla meşgul olmaktadırlar .Ayrıca sınıflar arası voleybol ve masa tenisi müsabakaları düzenlendi.

May

Öğrencilerimizle Kahramanmaraş ve Konya gezilerimizde üniversite ve bölümleri gezme ve tanıma imkanı bulduk.Ayrıca Kahramanmaraşta Ramada otelde üniversite tanıtım etkinliğine katıldık

May

Öğrencilerimizin gerek ders çalışmaları ve gerekse kitap okumaları kurumumuzca topyekün seferberlikle desteklenmektedir.Bunun için okuma ve ders çalışma mekanlarını arttırmaya gayret gösteriyoruz.

May

Liseler arası masa tenisi turnuvasında finale kalan takımımız birinciliği kıl payı kaçırmış,ikinci olmuştur.Öğretmenimiz Halit Göral EREN´İ ve öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

May

Göksun Belediye Başkanlığımız ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün destekleriyle SODES proje kapsamında ilçemizdeki ortaöğretim okullarımızdan belirlenen öğrencilerle Çanakkale gezisi düzenlendi.Katkılarından dolayı Belediye Başkanlığımıza ve Milli Eğitim Müdürlüğümüze teşekkür ediyoruz.