Ara

Okulumuzda başlatılan ´´iyilik yap iyi kal´´ projesi kapsamında Okul yönetimi öğretmen ve öğrencilerimizin gayret ve destekleriyle engelli bir insanımıza tekerlekli sandalye alındı ve köydeki evine kadar gidilip teslim edildi.Ailenin ve engelli yavrumuzun ve öğrencilerimizin yaşadığı mutluluk yapılan iyilikten çok büyüktü.İyilik iyilik yapılan insan kadar ,iyilik yapan insanlarıda mutlu eden bir güzellik olduğunu birkez daha anlamış olduk.Hepimizin mutlu olmak için iyilik yapmaya ihtiyacımız var..

Ara

Sınıflar arası Kuran-ı Kerimi güzel okuma yarışması düzenlendi.Yarışma sınıf seviyesinde yapıldı.9.Sınıflarda Nisa KARA 10.Sınıflarda Ayşe İNCE 11. ve 12.Sınıflarda Naime TOPÇU birinci olmuştur.Yarışma programına emeği geçen öğretmenlerimize ve katılımcı öğrencilerimize teşekkür ediyor,başarılar diliyoruz.

Kas

Okulumuza yeni kayıt yaptıran öğrencilerimizin velileriyle tanışma ve bütün velilerimizle genel eğitim öğretim konuları üzerine samimi sıcak güzel bir toplantı gerçekleştirdik.Okul aile birliğinin seçimi,okulumuzun fiziki durumu,eğitim öğretim faaliyetlerimiz,sosyal ve kültürel faaliyetlerimiz,öğrenci başarı ve devam devamsızlık konuları toplantımızın başlıca konularıydı.Ayrıca taşımalı öğrencilerimizin durumları,yatılı öğrencilerimizle ilgili konular özellikle üniversite sınavına hazırlık yolunda velilerden beklentilerimiz toplantımızın konuları arasındaydı.okulumuz ilahi korosu velilerimize ilahi söyladiler velilerimizin büyük beğenisini kazandılar.Ayrıca velilerimize ikramlarımız oldu.Tüm katılımcılara teşekkür ediyoruz.

Kas

Göksun Fen Lisesinin düzenlemiş olduğu ilimiz Kahramanmaraş konulu bilgi yarışmasa tüm liseler katıldı.Yarışmada okulumuz öğrencileri 3.oldu.Öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Kas

Okulumuzda açılan DYK Kurslarımıza öğrencilerimizin ilgisi ilk günkü gibi devam ediyor.Öğretmenlerimizin yoğun gayreti sayesinde ,öğrencilerimizin de büyük bölümünde başarma inancıyla kurslarımız disiplinli bir şekilde sürmektedir.Öğretmenlerimizin birebir öğrenci takibi ve belli aralıklarla öğrencilerimizin seviyelerini tesbit amaçlı yaptıkları konu testleriyle kurslarımızın öğrenci başarısı üzerindeki katkısı görülmüş oluyor.Yapılan bu ölçme ve değerlendirme testleriyle öğrencilerimiz de durumlarını görüp daha da gayrete geldikleri gözlemleniyor.

Kas

Öğretmenlerimizin destek ve katkılarıyla her sınıfımızda öğrencilerimiz tarafından münazara konuları belirlenerek,öğretmenlerimizin gözetiminde ve rehberliğinde şenlik havasında ve tatlı bir rekabetle münazara yapıldı.

Kas

İlçe müftülüğümüzle işbirliği yapılarak ,müftülüğümüzden okulumuza görevlendirilen Kuran kursu eğitmeni bayan hocahanımın desteği ile 9. ve 10. sınıflarımızdan öğrencilerimiz Kuran okuma seviyelerine göre iki gruba ayırarak  iki ayrı sınıfta Kuran eğitimi yapılmaktadır.Bu çalışma ile Kuran okuma seviyesi düşük olan öğrencilerimizle birebir ilgilenilerek okuma seviyeleri iyi duruma getirilmektedir.

Kas

ÜMMET COĞRAFYASI BİZİ BEKLİYOR İsimli konferans düzenlendi.  Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Yazı İşleri ve Kararlar Daire Başkanı  Hasan BALBABA   MERHAMET VE NEZAKET OKULLARI kapsamında okulumuzda konferans verdiler.Tarih boyunca Türk milletinin insanlığa sağladığı  adalet ve yardım hizmetleri dile getirildi.Bugün de aynı duyarlılığın  ve yardımın ,coğrafya ırk ve din ayrımı gözetmeksizin mazlum ve madurlara gösterildiğini ,bunun türk milletinin karekteri ve sarsılmaz  inancının bir gereği olduğu vurgulandı.

Ekm

İmam hatip liseleri kuruluşundan bugüne milli ve manevi değerleri sürekli ön planda tutan din,vatan,bayrak ve tarihsel değerleri korumaya ve geliştirmeye odaklı modern okullar olup ,bu okullarımızın nitelik ve nicelik bakımından desteklenmesi gerektiğini vurgulayan okul müdürümüz Mesude KÖŞKER biz bu ailenin mensuplarıyız okullarımızın sosyal gücünü ve katkısını arttırmak için el birliği ile çalışmak ve mücadele etmek noktasında her birimize büyük görevler düşmektedir dedi.Ayrıca ülkemizin içinden geçtiği bu süreçte dini doğru anlayan iradesine sahip ,milli ve manevi değerleri herşeyin üstünde tutan nesiller olmak ve nesiller yetiştirmek hepimizin bu vatana ve insanlığa en büyük görevimiz olduğunu vurguladı.

Kas

Öğrencilerimiz taleplerini istedikleri zaman öğretmen ve idarecilere ulaştırabilmektedir,bu anlamda öğrencilerimiz rahat ve özgür bir eğitim ögretim ortamına sahipler.Yinede tercih etmeleri durumunda özel ve dile dökemedikleri sorun ve isteklerini rahatça yazabilecekleri ve bizlere ulaştırabilecekleri dilek kutuları öğrencilerimizin hizmetindedir.

Kas

Öğrencilerimizin ibadetleri huzur içerisinde ifa ettikleri ve mesleki faaliyetler için kullandığımız mescidimizi öğrencilerimizin katkılarıyla görsel anlamda daha da zenginleştirdik.

Kas

Son sınıf öğrencilerimizden 35 öğrencimizi Kahramanmaraş Ramada otelde düzenlenen Sütçü İmam Üniversitesi tanıtım gününe götürdük.Öğrencilerimiz üniversite ve bölümleri hakkında bilgi sahibi oldular ve merak ettikleri husulara cevap aldılar.Ayrıca bu proğramın öğrencilerimiz üzerinde üniversite sınavına hazırlanma yolunda gözlemlediğimiz teşvik edici olumlu katkısı oldu.

Kas

Lösemili Çocuklar Haftası lösemili çocukları türkiye ve dünya gündemine getirebilmek, dünyanın çeşitli yerlerinde aynı kaderi yaşayan çocukları buluşturabilmek, löseminin tedavi edilebilir ama pahalı bir hastalık olduğunu vurgulamak, aileler arasındaki dayanışmayı arttırmak, hastalığın tedavisinde ilacın tek başına yeterli olmadığını ve moral desteğin çok önemli olduğunu vurgulamak için Türkiye´den çıkmış uluslararası bir projedir. bu yıl altıncısı düzenlenmektedir. Bu sebeple Okulumuzda öğrencilerimizde farkındalık oluşturmak adına  duvar gazetesi çıkarıldı ve etkinlik düzenlendi.