Mrt

Sınıf kapılarına labaratuvar,mescid ve kütüphane kapısına örnek şahsiyetlerin yer aldığı kapı giydirmeler yaptırdık.

Mrt

2018-2019 2.Dönem 26.02.2019 tarihinde  veli toplantımızı yüksek oranda katılımla geçekleştirdik.Önce salonumuzda genel görüşme yapıldıktan sonra sınıflarımıza geçilerek sınıf öğretmenlerimiz tarafından velilerimize öğrenci veli iletişimi ,velilerin çocuklara yaklaşımlarının çocuklar üzerindeki etkileri konulu konuşma yaptılar.Velilere çocuklarla yakın sıcak ve destekleyici yaklaşımların çocukların ahlaki ve akademik başarıları üzerinde önemli etkisi olacağı ,çocuğu okula göndererek sorumluluğun bitmediği aile desteğinin olumlu yaklaşımların çocuklarımızın gönlünü kazanmada ,özgüven,beceri ve güzel ahlak kazandırmada çok önemli olduğu anlatıldı.

Mrt

Kariyer günleri proğramlarımız devam ediyor.Meslek tanıtımı kapsamında Göksun Adliyesinde görev yapan Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimi Sayın Alper Emre BAĞICI ve özel eğitim öğretmeni Demet ZEMBİLCİ davetimizi kırmayarak öğrencilerimize konferans salonumuzda mesleklerine ilişkin açıklamalarda bulunup öğrencilerimizin merak ettikleri hususlara samimi olarak açıklamalarda bulundular.Zahmet ve emeklerinden dolayı okulumuz adına teşekkürlerimizi ve saygılarımızı sunuyoruz.

Mrt

İlçe Kaymakamımız Sayın Ejder DEMİR ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Halit DEMİRTAŞ okulumuza ziyarette bulundular.İlçe Kaymakamımız Sayın Ejder DEMİR okulumuzun genel başarı durumu ,fiziki imkanları ,okulda fiilen devam eden DYK ve Halk Eğitim destekli açılan kurslar hakkında bilgi aldılar.Özellikle halk eğitim destekli açılan kurslarda öğrencilerimizin ürettiği ürünleri çok beğendiler ve başarılı buldular.Kaymakamımız son sınıf öğrencilerimizin derslerine girerek sohbet ettiler ve üniversite sınavı üzerine konuşup başarı dilediler.Kendilerine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyor saygılar sunuyoruz.

Mrt

Öğrencilerimizde temiz çevre bilinci oluşturmak Yüce Dinimizin manevi temizlik kadar maddi temizliğe de önem verdiğini ,yaşadığımız çevrenin ortak değerimiz olduğunu ve bizi yansıttığını kavratmak amaçlı okul içi ve dışı temizlik alışkanlığı ve çevre bilinci kazandırmayı sürekli gündemimizde tutuyoruz.Zaman zaman öğrencilerimizle okul içi ve dışı temizlik faaliyeti gerçekleştiriyoruz.

Mrt

2018-2019 Eğiti Öğretim yılı 1. dönem okulumuzun en başarılı öğrencilerini Kahramanmaraş Yedikuyular kayak merkezine gezi düzenleyerek ödüllendirdik.Öğrencilerimiz güzel bir gün geçirdiler.Başarılarının devamını diler tebrik ederiz.

Ara

Kültürel etkinlik kapsamında Taşoluk mahallemizde bulunan mahalli eski eserler müzemize öğrencilerimizle birlikte gezi düzenledik.Öğrencilerimiz geçmişten bu güne kullanılan eşyalarla tanışma ,geriye doğru tarihi kültürel bir gezinti yapma imkanı buldular.Bugünün değer ve kıymeti geçmişi bilmekle anlaşılır ,gençlerimiz tarihde ki imkan ve şartları öğrendikçe bu günün değerini ve imkanlarını daha iyi anlayacaklardır.

Ara

Öğrencilerimizi daha iyi tanımayı ve analmayı ,aile durumlarını yerinde görmeyi ve öğrencilerimizin iyi yetişmesi amacıyla velilerimizle yakın işbirliği içinde olmayı temel amaç edindiğimiz için dönem içerisinde öncelikli belirlediğimiz ailelerden başlayarak veli ev ziyaretlerimizi gerçekleştiriyoruz.Öğrencilerimizin aileleriyle yakın işbirliğinin öğrencilerimizin kontrolü ve başarısı için eğitime destek açısından çok önemli olduğu inancıyla veli ev ziyaretlerini çok önemsiyoruz.

Ara

Meslek Derslerinde öğrenmeyi eğlenceli hale getirmek,rekabet ortamı oluşturarak öğrencilerimizi hırslandırmak ve İnanç esaslarımızın doğru ve Kuran ve Sünnet anlayışına  uygun öğretilmesine dikkat çekmek amaçlı hazırlamış olduğumuz Akaid dersi bilgi yarışması düzenledik.İçeriği öğretici bir yarışma gerçekleştirildi.Emeği geçen öğretmenlerimize özellikle Kübra MAĞRALI hocamıza ve katılımcı öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Ara

Okul Müdürümüz Mesude KÖŞKER Öğrencilerimizin başarısında ailenin yeri ve önemi konulu toplantı düzenledi.Ailenin çocuğun maddi ve manevi başarısında en önemli motor gücü olduğu,öğrencinin özgüven kazanmada ,kendini ifadede aile içi psikolojik desteğin çok önemli olduğu ifade edildi.Aile içi şiddet,gerginlik ve ailede değer görmeme çocuğu her yönden olumsuz etkileyeceği,içine kapanmasına kendini ortaya koymasına engel olacağı vurgulandı.Çocuğun bilgiye ulaşmada psikolojik durumunun ,motivasyonunun öncelikli durum olduğu,iyi bir öğretmen iyi bir okul ortamının tek başına yeterli olmayacağı çocuğu her yönden destekleyen bir aile ortamının da bir o kadar önemli olduğu anlatıldı.

Ara

Öğretmenlerimizle Birlikte Milli Eğitim Bakanlığının Hizmet İçi eğitim Faaliyetleri, Başvuru ve Katılım Süreci ile İlgili Sunum Yapıldı ve  Hizmet İçi Eğitim Yönetmeliği İncelendi

Ara

Kurum kültürü oluşturmada ,halkla sağlıklı ve etkili iletişim kurmada ,öğretmenler arası iletişim ve ilişkilerde beden dilinin ve etkili güzel konuşmanın önemi ve gerekliliği hususunda görüşmeler yapıldı,düşünceler paylaşıldı.İletişimde sadece konuşmak değil dinlemeninde birbirimizi anlamak ve karşımızdakine değer verdiğimizin ve düşüncelerini önemsediğimizin önemli bir göstergesi olduğu paylaşıldı.

Ara

Toplam devamsızlığı 5 günü geçen öğrencilerimizin devamsızlık durumlarını gösteren mektuplar velilerimize gönderildi.Ahlaki ve akademik başarının geliştirilmesinde öğrencilerimizin takibinin ve gereken rehberlik desteğinin önemini bilerek ve bu hususta velilerimizin takip ve desteğinin de çok önemli olduğu düşüncesiyle velilerimizi öğrencilerimizin genel durumlarıyla ilgili gerektiği zaman bilgilendirmekteyiz,ve gerekli görüşmeler yapmaktayız.