T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KAHRAMANMARAŞ / GÖKSUN - Göksun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Haberler

Mrt

 

DEPREM ÖNCESİ ALINACAK ÖNLEMLER

Yerleşim bölgeleri titizlikle belirlenmelidir. Kaygan ve ovalık bölgeler iskana açılmamalıdır. Konutlar gevşek toprağa sahip meyilli arazilere yapılmamalıdır.

Yapılar deprem etkilerine karşı dayanıklı inşa edilmelidir. (Yapı Tekniğine ve İnşaat Yönetmeliğine uygun olarak)

İmar planında konuta ayrılmış yerler dışındaki yerlere ev ve bina yapılmamalıdır.

Dik yarların yakınına, dik boğaz ve vadilerin içine bina yapılmamalıdır.

Çok kar yağan ve çığ gelen yamaçlarda bina yapılmamalıdır.

Mevcut binaların dayanıklılıkları artırılmalıdır.

Konutlara deprem sigortası yaptırılmalıdır.

Bu önlemlerin yanı sıra, yapısal olamayan, yani binadan değil de eşyalardan kaynaklanacak hasarlardan korunmak için günlük kullandığımız eşyalarımızın ev içerisine yerleştirilmesinde aşağıda sayılan önlemleri almalıyız:

Dolap üzerine konulan eşya ve büro malzemeleri kayarak düşmelerini önlemek için plastik tutucu malzeme veya yapıştırıcılarla sabitlenmelidir.

Soba ve diğer ısıtıcılar sağlam malzemelerle duvara veya yere sabitlenmelidir.

Dolaplar ve devrilebilecek benzeri eşyalar birbirine ve duvara sabitlenmelidir. Eğer sabitlenen eşya ve duvar arasında boşluk kalıyorsa, çarpma etkisini düşürmek için araya bir dolgu malzemesi konulmalıdır.

Tavan ve duvara asılan avize, klima vb. cihazlar bulundukları yere ağırlıklarını taşıyacak şekilde, duvar ve pencerelerden yeterince uzağa ve kanca ile asılmalıdır.

İçinde ağır eşyalar bulunan dolap kapakları mekanik kilitler takılarak sıkıca kapalı kalmaları sağlanmalı.

Tezgah üzerindeki kayabilecek beyaz eşyaların altına metal profil koyarak bunların kayması önlenmelidir.

Zehirli, patlayıcı, yanıcı maddeler düşmeyecek bir konumda sabitlenmeli ve kırılmayacak bir şekilde depolanmalıdır. Bu maddelerin üzerlerine fosforlu, belirleyici etiketler konulmalıdır.

Rafların önüne elastik bant ya da tel eklenebilir. Küçük nesneler ve şişeler, birbirlerine çarpmayacak ve devrilmeyecek şekilde, kutuların içine yerleştirilmelidir.

Gaz kaçağı ve yangına karşı, gaz vanası ve elektrik sigortaları otomatik hale getirilmelidir.

Binadan acilen çıkmak için kullanılacak yollardaki tehlikeler ortadan kaldırılmalı, bu yollar işaretlenmeli, çıkışı engelleyebilecek eşyalar çıkış yolu üzerinden kaldırılmalıdır.

Geniş çıkış yolları oluşturulmalıdır. Dışa doğru açılan kapılar kullanılmalı, acil çıkış kapıları kilitli olmamalıdır. Acil çıkışlar aydınlatılmalıdır.

Karyolalar pencerenin ve üzerine devrilebilecek ağır dolapların yanına konulmamalı, karyolanın üzerinde ağır eşya olan raf bulundurulmamalıdır.

Tüm bireylerin katılımı ile (evde, iş yerinde, apartmanda, okulda) “Afete hazırlık planları” yapılmalı, her altı ayda bir bu plan gözden geçirilmelidir. Zaman zaman bu plana göre nasıl davranılması gerektiğinin tatbikatları yapılmalıdır.

Bir afet ve acil durumda eve ulaşılamayacak durumlar için aile bireyleri ile iletişimin nasıl sağlanacağı, alternatif buluşma yerleri ve bireylerin ulaşabileceği bölge dışı bağlantı kişisi (ev, işyeri, okul içinde, dışında ve ya mahalle dışında) belirlenmelidir.

Önemli evraklar (kimlik kartları, tapu, sigorta belgeleri, sağlık karnesi, diplomalar, pasaport, banka cüzdanı vb.) kopyaları hazırlanarak su geçirmeyecek bir şekilde saklanmalı, ayrıca bu evrakların bir örneği de bölge dışı bağlantı kişisinde bulunmalıdır.

Bina yönetimince önceden belirlenen, mesken veya iş yerinin özelliği ve büyüklüğüne göre uygun yangın söndürme cihazı mutlaka bulundurulmalı ve periyodik bakımları da yaptırılmalıdır. Bu cihazlar;  

          - Kolayca ulaşılabilecek bir yerde tutulmalıdır.

          - Yeri herkes tarafından bilinmelidir.

          - Duvara sıkıca sabitlenmelidir.

          - Her yıl ilgili firma tarafından bakımı yapılmalıdır.

          - Bir kez kullanıldıktan sonra mutlaka tekrar doldurulmalıdır.

          - Binalarda asansörlerin kapı yanlarına "Deprem Sırasında Kullanılmaz" levhası asılmalıdır.

DEPREM ANINDA YAPILMASI GEREKENLER

DEPREM ANINDA BİNA İÇERİSİNDEYSENİZ;

Kesinlikle panik yapılmamalıdır.

Sabitlenmemiş dolap, raf, pencere vb. eşyalardan uzak durulmalıdır.

Varsa sağlam sandalyelerle desteklenmiş masa altına veya dolgun ve hacimli koltuk, kanepe, içi dolu sandık gibi koruma sağlayabilecek eşya yanına çömelerek hayat üçgeni oluşturulmalıdır.

Baş iki el arasına alınarak veya bir koruyucu (yastık, kitap vb) malzeme ile korunmalıdır. Sarsıntı geçene kadar bu pozisyonda beklenmelidir.

Güvenli bir yer bulup, diz üstü ÇÖK, Başını ve enseni koruyacak şekilde KAPAN, Düşmemek için sabit bir yere TUTUN

Merdivenlere ya da çıkışlara doğru koşulmamalıdır.

Balkona çıkılmamalıdır.

Balkonlardan ya da pencerelerden aşağıya atlanmamalıdır.

Kesinlikle asansör kullanılmamalıdır.

Telefonlar acil durum ve yangınları bildirmek dışında kullanılmamalıdır.

Kibrit, çakmak yakılmamalı, elektrik düğmelerine dokunulmamalıdır.

Tekerlekli sandalyede isek tekerlekler kilitlenerek baş ve boyun korumaya alınmalıdır.

Mutfak, imalathane, laboratuvar gibi iş aletlerinin bulunduğu yerlerde; ocak, fırın ve bu gibi cihazlar kapatılmalı, dökülebilecek malzeme ve maddelerden uzaklaşılmalıdır.

Sarsıntı geçtikten sonra elektrik, gaz ve su vanalarını kapatılmalı, soba ve ısıtıcılar söndürülmelidir.

Diğer güvenlik önlemleri alınarak gerekli olan eşya ve malzemeler alınarak bina daha önce tespit edilen yoldan derhal terk edilip toplanma bölgesine gidilmelidir.

Okulda sınıfta ya da büroda ise sağlam sıra, masa altlarında veya yanında; koridorda ise duvarın yanına hayat üçgeni oluşturacak şekilde ÇÖK-KAPAN-TUTUN hareketi ile baş ve boyun korunmalıdır.

Pencerelerden ve camdan yapılmış eşyalardan uzak durulmalıdır.

 

 

DEPREM ANINDA AÇIK ALANDAYSANIZ;

Enerji hatları ve direklerinden, ağaçlardan, diğer binalardan ve duvar diplerinden uzaklaşılmalıdır. Açık arazide çömelerek etraftan gelen tehlikelere karşı hazırlıklı olunmalıdır.

Toprak kayması olabilecek, taş veya kaya düşebilecek yamaç altlarında bulunulmamalıdır. Böyle bir ortamda bulunuluyorsa seri şekilde güvenli bir ortama geçilmelidir.

Binalardan düşebilecek baca, cam kırıkları ve sıvalara karşı tedbirli olunmalıdır.

Toprak altındaki kanalizasyon, elektrik ve gaz hatlarından gelecek tehlikelere karşı dikkatli olunmalıdır.

Deniz kıyısından uzaklaşılmalıdır.

 

 

DEPREM ANINDA ARAÇ KULLANIYORSANIZ;

Sarsıntı sırasında karayolunda seyir halindeyseniz;

- Bulunduğunuz yer güvenli ise; yolu kapatmadan sağa yanaşıp durulmalıdır. Kontak anahtarı yerinde bırakılıp, pencereler kapalı olarak araç içerisinde beklenmelidir. Sarsıntı durduktan sonra açık alanlara gidilmelidir.

- Araç meskun mahallerde ya da güvenli bir yerde değilse (ağaç ya da enerji hatları veya direklerinin yanında, köprü üstünde vb.); durdurulmalı, kontak anahtarı üzerinde bırakılarak terk edilmeli ve trafikten uzak açık alanlara gidilmelidir.

Sarsıntı sırasında bir tünelin içindeyseniz ve çıkışa yakın değilseniz; araç durdurulup aşağıya inilmeli ve yanına yan yatarak ayaklar karına çekilip, ellerle baş ve boyun korunmalıdır. (ÇÖK-KAPAN-TUTUN)

Kapalı bir otoparkta iseniz; araç dışına çıkılıp, yanına yan yatarak, ellerle baş ve boyun korunmalıdır. Yukarıdan düşebilecek tavan, tünel gibi büyük kitleler aracı belki ezecek ama yok etmeyecektir. Araç içinde olduğunuz takdirde, aracın üzerine düşen bir parça ile aracın içinde ezilebilirsiniz.

Şbt

2.Dönem kamp programımız.

Kas

Millî Eğitim Bakanlığına bağlı ortaokullar ve imam hatip okulları, Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı il/ilçe spor müdürlükleri/Gençlik merkezleri ile Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Diyanet Gençlik Merkezleri iş birliğinde  Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum (ÇEDES) Projesi  yürütülmektedir.Bu kapsamda hazırlanan  yıllık plan doğrultusunda okulumuzda çalışmalar yapılmaktadır.

Projeyle öğrencilerimizin millî, manevi, ahlaki, insani ve kültürel değerlerimizi benimseyen, koruyan, geliştiren ve bu değerleri kendi yaşantılarında inşa eden fertler olmalarına, çağın ve geleceğin becerileriyle donanmış, bu donanımı insanlık hayrına sarf edebilen, bilime sevdalı, kültüre meraklı ve duyarlı, aklıselim, kalbiselim ve zevkiselim sahibi, bedensel ve sosyal bakımdan dengeli bireyler olarak yetişmeleri amaçlanmaktadır.

ÇEDES Kulüp Rehber Öğretmenimiz Gizem ÖZTÜRK bu yıl ÇEDES çalışmalarına rehberlik edecektir.Kendisine çalışmalarında kolaylık ve başarı diliyoruz.

Ekim ayı ÇEDES değeri olan Edep Saygı Nezaket konulu pano çalışması yapılmıştır.

Özdenetim değeri kapsamında öğrencilerimizde sorumluluk ve temizlik bilincini geliştirmek amaçlı ,temizlik kontrolü yapılarak her ay ödüllü Ayın Temiz Sınıfı seçimi yapılacaktır.

 

 

Ağu

                               GÖKSUN KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ 

OKUL PANSİYONUNA BAŞVURU TARİHİ 22-25 AĞUSTOS 2023 TARİHLERİ ARASIDIR.

31 AĞUSTOS 2023 TARİHİNDE SONUÇLAR AÇIKLANACAK VE KESİN KAYITLAR YAPILACAKTIR.

 

     PARASIZ YATILILIK İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

   1. Ek-1 Öğrenci ailesinin maddi durumunu gösteren beyanname ile beyana esas olan velinin ve eşi çalışıyorsa, eşi ile birlikte bütün yıllık durumunu gösteren vergi dairesi, muhasebe birimi veya ilgili kişi, kurum ve kuruluşlardan alınacak 2022 yılına ait 12 aylık toplam gelirini gösteren belge. Yıllık gelirin fert başına düşen miktarın 46.000,00 tl sını geçmemesi gerekmektedir.

   2. Velinin ve bakmakla yükümlü olduğu aile üyelerinin Türkiye Cumhuriyeti Kimlik numaralı nüfus cüzdan fotokopileri.

   3. Anne-baba çalışmıyorsa, çalışmadıklarına dair SGK ’dan alınan belge.

   4. Anne baba ayrı ise velayet kararı

   5. Öğrenciye ait bir adet vesikalık fotoğraf

   6. Öğrenciye ait sağlık raporu ‘’Öğrencinin pansiyonda kalmasında sakınca yoktur’’ ibaresi mutlaka olmalıdır.

   7. Ortaokulundan disiplin cezası almadığına dair belge

   8.  Vukuatlı nüfus kayıt örneği.

   9. Öğrencinin LGS ‘den aldığı puanı gösteren belge.

  10. Öğrenciye ait ikametgah belgesi

  11. Ailede 18 yaşını doldurmuş birey(çocuk)  mevcut ise; öğrenci ise üniversiteden alınacak öğrenci belgesi, çalışmıyorsa SGK dökümü, çalışıyorsa 2022 yılına ait 12 aylık maaş dökümü.

        PARALI YATILILIK İÇİN GEREKLİ BELGELER

    Yukarıda parasız yatılılık için gerekli olan belgelerden 1. -3. ve 11. maddedekiler hariç diğer maddelerde sayılan belgelerin getirilmesi şarttır.

     Paralı yatılılık 2023 yılı için belirlenen ücret 11.500 tl dır. Bu ücretin 5750 tl si birinci dönem ödenir. Ücret ilk kayıt esnasında ve kasım ayında olmak üzere iki taksit halinde veya tek seferde ödenebilir. 2024 yılında güncellenen ücret tarifesi üzerinden ödeme yapılır.

Ock

Yarıyıl tatitilinde okumaları için öğrencilerimize kitap hediye ettik.Ayrıca davranış ve başarı yönüyle öne çıkan öğrencilerimize özel hediyeler verdik.Yarıyıl tatilinin tüm öğrencilerimiz için sağlıklı,hayırlı ve başarılı geçmesini diliyoruz.

Haz

VİZYONUMUZ

Değişen ve gelişen yeni dünyaya uyum sağlayan, kendini sürekli yenileyen, okuyan, inceleyen, araştıran, analiz ve sentez yapabilen, eleştirel düşünebilen, öğrencilerin akla ve bilime dayalı eğitim ortamında hayata ve bir üst öğrenime hazırlandığı, dünü, bugüne; bugünü yarına bağlayan köprülerin kurulduğu, yönetici, öğretmen, personel, öğrenci ve velilerin işbirliğiyle çevrede, bölgede ve ülkede "model okul" olmaktır. Türkiye'yi çağdaş uygarlık düzeyine çıkaracak aklın ve bilimin aydınlığında demokratik laik bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti anayasalarına saygılı, sorumluluğunu bilen bireyler hazırlamaktır.

MİSYONUMUZ

                Ülkemizin etkili insan yetiştirme politikalarının temel kaynağı ve fideliği olarak; Şanlı tarihinden ilhamla "Büyük Türkiye" idealine ulaşmayı hedefleyen, Türkiye Cumhuriyeti'ne ve tüm insanlığa karşı görev ve sorumluluklarının bilincinde olan, bilgisi, görgüsü ve kültürü yüksek, bilimi, sanatı, edebiyatı ve felsefeyi seven, vatanına, bayrağına ve manevi değerlerine sahip çıkan; düşünen, okuyan, araştıran, sorgulayan, teknolojiyi en iyi şekilde kullanabilen, değişen şartlara ve koşullara karşı kendisini yenileyebilen, sevgi, saygı ve hoşgörü duygularına sahip öğrencilerin yetiştiği; Özel Okul standartlarına sahip Eğitim-Öğretim ortamında, öğrencilerin hayata ve bir üst öğretime hazırlandığı;Yönetici, öğretmen, personel, öğrenci ve velilerin el birliğiyle Kahramanmaraş'ta örnek bir okul olmak.

Tem

Okul tanıtım afişi ve okul tanıtım videosu hazırladık

Kas

 Kur'an-ı Kerim okumanın kıymetine yakışır ortamlar meydana getirme , öğrencilerimizin daha rahat mekanlarda Kuran okumalarını sağlama ve öğrencilerimize daha rahat Kuran eğitimi verebilme amaçlı okulumuzda 2 adet Kuran okuma sınıfı oluşturduk.Sınıflarımız konforlu ve eğitime uygun masa düzeni ile oluşturulmuştur.Duvarlara öğretmenlerimizin yapmış olduğu hat sanatı ile işlenmiş yazılar ve süslemeler mevcuttur.Her sınıfımıza ses sistemi alınmış ve öğrencilerimiz okumalarını mikrofonla yapmaktadırlar.Emeği ve katkısı geçenlerden Allah razı olsun.

Kas

18-22 Kasım Mesleki Çalışma Programı çerçevesinde okulumuzda eğitim öğretimi değerlendirme ve geliştirme toplantılarımız her gün devam etmekte ve bu çalışma programı kapsamında sanatsal etkinlik olarak   öğretmen ve öğrencilerimizle Türk Halk Müziği dinletisi programı düzenledik.Toplantı sonrası güzel bir etkinlik oldu.Saz sanatçımız eşliğinde öğretmenlerimiz koro halinde halk müziği söylediler.

Kas

Okulumuzda bütün sınıflar düzeyinde kitap okuma saati uygulaması başlattık.Okuma saatlerimiz haftada 3 gün değişen ders saatlerinde yapılmaktadır.Öğretmenlerce belirlenen kitaplar dönüşümlü olarak okutulacak.Bu okuma faaliyetimizle öğrencilerimize okumalarını güçlendirme,muhakeme gücü kazandırma ,bilgi edinme,kitap müzakeresi yapabilme,fikirleri tartışma ve üzerine fikir üretebilme,eleştiriye ve farklı düşüncelere açık ,ezbercilikten kavrayıcılığa geçebilme ve öğrencilerimizin güzel ahlak kazanmalarına katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Okuma seferberliğimiz yıl boyu öğretmen ve idarenin destek ve kontrolüyle devam ettirilecektir.

Kas

Okulumuzda Velilerimizin,Öğrencilerimizin ve Çalışanlarımızın Görüşlerini Almak İçin Dilek ve Öneri Kutusu Oluşturduk.Düzenli olarak her hafta kutular açılarak gerekli değerlendirmeler yapılmaktadır.

Kas

Okul Müdürü Mesude KÖŞKER Müdür Yardımcısı Hatice EROĞLU Okul Rehber ve Sınıf Rehber Öğeretmenlerimizle, belirlenen program dahilinde ziyaret edilecek aileler belirlenerek veli ziyaretlerimize başladık.

Kas

Okulumuz Pansiyonunda kalan Ilıca/Beşen köyünden öğrencilerimiz Havva AĞCA , Hatice AĞCA babalarıyla beraber kendi araçlarıyla köylerine dönerken trafik kazası geçirmişlerdir.Şükürler olsun ki kızlarımızın durumu iyi.Okul idaresi ve öğretmenleri olarak  sınıf arkadaşlarıyla beraber evlerine geçmiş olsun ziyaretinde bulunduk.Allah hepimizi kazalardan muhafaza eylesin.

Kas

Nevzat TARHAN'dan Bilinçli Genç Olmak,Mustafa KUTLU'dan Vatan Yahut İnternet ,Nauma Ali KHAN'dan Dirilt Kalbini kitapları Öğretmenlerimizce payylaşıldı müzakere edilecek düzeyde okundu ve öğretmenlerimizi okul Müdürü Mesude KÖŞKER'in katılımıyla toplantı düzenlenerek müzakere edildi.Çok verimli bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.Eğitimde öğrencilerimizi olumlu etkileme ve dikkatlerini çekme anlamında güzel yaklaşımlar yakalandı.Öğrencinin gönlüne girmeden aklına girilemeyeceği ,eğitimin amacına ulaşması öğrenciyi anlamak ve kendimizi öğrencinin anlayacağı kıvama getirmekle mümkün olduğu ifade edildi.Eğitimde yaptırım içeren emirli cümlelerle öğrencilerimizin olumlu etkilenmediği tam tersi anlayışla ve anlamaya çalışarak ikna edici ,akılcı ve güzel örnekli yaklaşımlarla öğrencilerimizin eğitimine katkı sunulabileceği ifade edildi.

Kas

Son ilahi din İslam'ın Peygamberi Hz Muhammed (SAV) anlamak ,onun siretini bilmek ve ahlakıyla ahlaklanmak ve insanlığın kurtuluşunun reçetesi olan tebliğini ve sünnetini anlamak her müslümanın imani sorumluluğudur.Kutlu Doğum haftası münasebetiyle konferans vermek üzere ilçemize gelen Mustafa KARATAŞ hocamızın konferansına pansiyondaki öğrencilerimizi öğretmenlerimizin nezaretinde götürdük.Öğrencilerimiz için güzel anlamlı ve faydalı bir konferans oldu.